Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:
Luft til vand-varmepumpe
Udnyt energien i udeluften
Med en luft til vand-varmepumpe er du sikret både varme og varmt brugsvand i boligen. Den er meget billigere at installere sammenlignet med et jordvarmeanlæg, da din have ikke skal graves op i forbindelse med nedlægning af slanger. Her kan du læse mere om hvordan du kan udnytte luften, der suser forbi din bolig. Ved at trække varme ud af den frie luft, kan du nyde et lunt indeklima og varmt vand.
Med en luft til vand-varmepumpe kan du producere din egen energi og dermed spare mange penge. En af de nyere løsninger på markedet. Ved at få installeret et luft til vand anlæg, opnår du mange fordele. Et anlæg er billig i drift, og du vil opnå store besparelse, kontra andre former som for eksempel naturgasanlæg og oliefyr. Udover dette får du også en lang levetid på anlægget. Varmepumper er en investering, som år efter år vil give dig besparelser. Over længere tid vil en varmepumpe tjene sig selv ind igen. På samme tid kan du have god samvittighed med at du har en grøn og miljørigtig varmeløsning.
Varmepumpen virker også i frostvejr
Da luft til vand-varmepumpen sætter den indsugede udeluft under højt tryk, kan den trække energi ud af luft, som er under frysepunktet. En luft til vand varmepumpe er derfor en god løsning, da den virker hele året rundt, lige meget vejret.
Alternativ løsning
En alternativ løsning til luft til vand-varmepumpen kunne være et jordvarmeanlæg. Et jordvarmeanlæg varmer væske op nede i jorden, som den henter op. Jordvarmeanlægget har en meget konstant temperatur hen over hele året og dets måneder, og den er specielt god til folk med store haver, der har plads til anlægget.
Sådan fungerer luft til vand-varmepumpe – populært sagt!
Varmepumper står oftest uden for huset. En ventilator trækker udeluften ind i varmepumpen. Her sættes luften under tryk og luftens indhold af energi trækkes ud og opvarmer en væske. Væsken sendes via rør/slange ind i dit hus til varmtvandsbeholderen. I en varmtvandsbeholder opvarmer væsken både brugsvand og radiatorvand/vandbåren gulvvarme.
Brug én kWh og få fire igen
Varmepumpen kræver naturligvis strøm for at kunne fungere. Men hver gang den bruger 1 kWh til drift, producerer den 3-5 kWh til opvarmning.
Man beregner pumpens SCOP-værdi, der er udtryk for hvor mange kWh, den kan producere for hver kWh, den forbruger. Jo højere SCOP-værdi, jo mere effektiv er varmepumpen.
Kontakt os for en varmepumpeløsning
Få en god dialog omkring en varmepumpeløsning til din bolig eller et godt varmeanlæg til din bolig. Det er sund, grøn fornuft og så er der store besparelser i det for dig.
Vi tilbyder flere forskellige slags varmepumpeløsninger:
- Jordvarmepumpe
- Grundvandsvarmepumpe
Læs om de forskellige varmepumpeløsninger her.
Vi kan også levere, installere og udføre eftersyn på:
- Varmesystemer
- Gaskedler
- Gulvvarme
- Jordvarme
- Oliefyr
- Varmepumper
- Luft til vand-varmepumper
- Centralvarme
- Klimaanlæg